Vodostaji na Dunavu, Tisi i Savi su u porastu, pa je na nekoliko lokaliteta na tim vodotocima uvedena redovna odbrana od poplava. Mere redovne odbrane od poplava uvedene su na ukupno 76,11 kilometara, od toga na Dunavu kod Bezdana 19,59, na Savi kod Šapca šest, na Tisi kod Titela 41,67 i na Kanalu Begej na 8,85 kilometara.

Na Dunavu kod Bezdana jutros je izmereno 502, a kod Novog Sada 444 centimetra. Vodostaj Tise kod Titela jutros je dostigao 508, a Save kod Šapca 402 centimetra. Napominjemo da se redovna odbrana na ovim lokalitetima proglašava kada vodostaj Dunava kod Bezdana prevaziđe 500, a  kod Novog Sada 450 centimetara. Redovna odbrana uvodi se kada Tisa kod Titela dostigne 500, a Sava kod Šapca 400 centimetara.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, blaži rast vodostaja treba očekivati i narednih dana. Očekivani vodostaji neće ugroziti branjeno područje, ali će se pod vodom najverovatnije naći pojedina vikenda naselja u koritu reka, pre svega ona podignuta u nebranjenoj zoni uz Dunav.