Novi Sad, 05.07.2010.

 

 

ZAVRŠENA REGATA VODE VOJVODINE

 

 

Učesnici regate „Vode Vojvodine“ stigli su danas oko 13 sati u Novi Sad, ploveći poslednju deonicu od 40 km Dunavom od Bačke Palanke. Više od 60 lađa sa oko 170 nautičara i zaljubljenika u plovidbu  učestvovalo je u regati koju je drugu godinu za redom organizovalo JVP „Vode Vojvodine“. Ujedno, ovo je bila i prva međunarodna regata na kanalima Hs DTD posle više od dve decenije, s obzirom na učešće nautičara iz Hrvatske. U regati su učestvovali nautičari iz Novog Sada, Beograda, Apatina, Novog Bečeja i Zrenjanina, dok je najmlađa regatašica četvorogodišnja devojčica. 

Tokom jedanaestodnevne plovidbe duž 180 km kanala i 120 km Dunava, regataši su imali i priliku da upoznaju mesta u priobalju. JVP „Vode Vojvodine“ zahvaljuje se lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama Despotovo, Doroslovo, Kula, Sombor, Bačko Novo Selo i Bačka Palanka, kao i organizatorima Tamburica festa u Deronjama. Svi oni bili su domaćini ovogodišnje regate i naši partneri u organizaciji ovog događaja.

JVP „Vode Vojvodine“ organizovaće  regatu i sledeće godine, a sve u nameri da na najbolji način promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu, nautički turizam, život na vodi i uz vodu.