Prijavljivanje za regatu koju treću godinu za redom organizuje JVP „Vode Vojvodine“ je završeno. Sa 85 lađa i oko 200 učesnika, ovogodišnja regata koja će se održati od 25. juna do 3. jula, predstavlja najveću organizovanu plovidbu na našim vodama u poslednjih nekoliko godina. S obzirom na to da su učešće već potvrdili i nautičari iz Hrvatske, regata će i ove godine imati međunarodni predznak. Inače, među prijavljenima ima najviše Novosađana i Beograđana, a tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Temerina, Zemuna, Sremskih Karlovaca…

Regata kreće 25. juna iz Novog Sada put Titela, Zrenjanina, Klek, Novi Bečej, Bečej, Srbobran i Despotovo, odakle se nakon devet dana plovidbe i oko 220 kilometara, vraća u Novi Sad.  

Organizacijom regate JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Ova organizovana rekreativna plovidba je i jedan od načina na koji se obeležava Međunarodni dan Dunava – 29. jun. Za učesnike regate, JVP „Vode Vojvodine“ obezbeđuje komandni brod, prateće službe (mehaničar, lekar, brod – tegljač, fotograf) i besplatan prolaz kroz prevodnice.

Uzimajući u obzir da je ovako masovan događaj prilika i za promociju naselja u priobalju, predstavnici lokalnih samouprava Titela, Zrenjanina, Kleka, Novog Bečeja, Bečeja, Srbobrana i Despotova prihvatili su poziv da budu partneri u organizaciji i postanu domaćini ovogodišnje regate.

Plovimo zajedno!