Na inicijativu Vlade Vojvodine,  Vode Vojvodine,  kao korisnik ribarskog područja, poklanja Crvenom krstu pola tone očišćene i zamrznute ribe (2000 obroka) i jednokratnu novčanu donaciju u iznosu 50.000,00 dinara. Ovim simboličnim poklonom Vlada Vojvodine i Vode Vojvodine zahvaljuju na pomoći i učešću Crvenog krsta u odbrani od poplava i ukazjuju na društveni značaj ove institucije. Jačanjem međusobne saradnje naših institucija jača se i spremnost i bezbednost Vojvodine za brz i efikasan odgovor u vanrednim situacijama.

Alohtone vrste ribe, kao što su tolstolobik, bas, srebrni karaš i amur se, u skladu sa Zakonom o održivom korišćenju ribljeg fonda, planski izlovljavaju i u narednom periodu se sigurno može očekivati da će JVP Vode Vojvodine nastaviti ovaj vid saradnje sa Crvenim krstom.  

Prema rečima nadležnih u Crvenom krstu najteže je obezbediti namirnice za tople obroke koji se dele na posebnim punktovima narodnih kuhinja. U Vojvodini se dnevno podeli 9560 toplih obroka, a u Novom Sadu 600. Stoga  koristimo ovu priliku da uputimo zajednički apel i svim drugim društveno odgovornim institucijama, da u okviru svojih mogućnosti, pomognu  aktivnosti Crvenog krsta.