Sa 90 lađa i oko 220 učesnika, ovogodišnja regata „Vode Vojvodine“ koja se održava od 25. juna do 3. jula, predstavlja najveću organizovanu plovidbu na našim vodama u poslednjih nekoliko godina. Na devetodnevnu avanturu regataši su krenuli jutros u 9 sati  sa Ribarca, gde se nalazi većina nautičkih klubova u Novom Sadu.

I ove godine, regata koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“ ima međunarodni predznak, s obzirom na to da u njoj učestvuju i nautičari iz Hrvatske. Inače, među prijavljenima ima najviše Novosađana i Beograđana, a tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Temerina, Zemuna, Sremskih Karlovaca…

Prva luka na ovogodišnjoj regati „Vode Vojvodine“ je Titel, a potom sledi Zrenjanin, Klek, Novi Bečej, Bečej, Srbobran i Despotovo, odakle se nakon 220 kilometara plovidbe, regataši vraćaju u Novi Sad.

Organizacijom regate, treću godinu za redom,  JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Ova organizovana rekreativna plovidba je i jedan od načina na koji Vode Vojvodine obeležavaju Međunarodni dan Dunava – 29. jun. Za učesnike regate, JVP „Vode Vojvodine“ obezbeđuje komandni brod, prateće službe (mehaničar, lekar, brod – tegljač, fotograf) i besplatan prolaz kroz prevodnice.

Imajući u vidu da je ovako masovan događaj prilika i za promociju naselja u priobalju, predstavnici lokalnih samouprava Titela, Zrenjanina, Kleka, Novog Bečeja, Bečeja, Srbobrana i Despotova prihvatili su poziv da budu partneri u organizaciji i postanu domaćini ovogodišnje regate.

Plovimo zajedno!