Međunarodni volonterski kamp na Info-centru parka prirode Jegrička, na kojem će učestvovati 15 volontera iz 9 zemalja, počinje u ponedeljak, 15. i trajaće do 25. avgusta. Organizator i domaćin ovog kampa je JVP „Vode Vojvodine“, koje će u saradnji s Mladim istraživačima Srbije ugostiti volontere u Temerinu.

Radove na uređenju edukativne staze, duge 3,5 km uz desnu obalu Jegričke, od Info-centra „Jegrička“ do osmatračnice za ptice i farbanje eksponata broda iz filma „Rani Mraz“, obavljaće  volonteri iz Španije, Belgije, Grčke, Koreje, Japana, Francuske, Slovenije, Italije i Nemačke. Uređenje podrazumeva kartiranje staze, čišćenje od invazivnih vrsta, uklanjanje dela žbunaste vegetacije, a takođe je planirano i postavljanje info-tabli.

JVP „Vode Vojvodine“  obezbediće kamperima smeštaj, hranu, zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu, kao i propratne sadržaje koji će omogućiti gostima iz inostranstva da se upoznaju sa Vojvodinom. Volonteri će imati priliku da vide vodoprivredne objekte na Tisi i Hidrosistemu  DTD, kao i da obiđu Novi Sad, Suboticu, Sremske Karlovce i Temerin.

Ukoliko se predviđeni radovi obave pre vremena, kamp lideri će učesnicima dati nove obaveze. Volonteri bi u tom slučaju trebalo da uređuju glavne prilazne staze Info-centru i da naprave mali drveni most.