Na sistemu  koji  odvodi vodu  sa ovog područja, očistiće se oko 6,5  kilometara kanala u ataru Čoke. Posle izmuljenja 22.500 kubika mulja,  gradnje ustave i propusta  sistem će postati dvonamenski. Ovim će biti omogućeno navodnjavanje 530 hekatara zemljišta. Na ovom lokalitetu  do sada se (uglavnom tifonima) navodnjavalo oko 150 hektara.  Vrednost radova  iznosi nešto više od 10 miliona dinara, a izvodi ih VDP „Gornji Banat“  Kikinda. Radovi su započeti danas i trebalo bi da budu gotovi krajem maja.

Zahvaljujući ugovoru između JVP Vode Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede u čišćenje i rekonstrukciju kanalske mreže u Vojvodini ovog proleća biće ukupno uloženo dodatnih 500 miliona dinara. Radovi na području 21 vojvođanske opštine već su poćeli ili  počinju ovih dana. U skladu sa projektnom dokumentacijom pripremljenom u JVP Vode Vojvodine postojeći kanali će se očistiti i produbiti, a ukoliko bude potrebe izgradiće se ustave ili vodozahvati. U prvoj fazi radiće se na 40 dvonamenskih sistema u opštinama Sombor, Apatin, Kula, Vrbas, Srbobran, Subotica, Ada, Senta, Kanjiža, Novi Bečej, Kikinda, Čoka, Žitište, Zrenjanin, Vršac, Plandište, Opovo, Kovačica, Pančevo, Pećinci i Odžaci.

Posle radova, koji bi trebalo da budu okončani tokom juna i jula, iz ovih kanala moći će se navodnjavati oko 45.000 hektara zemljišta.