Svečano proglašenje najuspešnijih učesnika u programu promocije vodoprivrede „Vode Vojvodine“ u školskoj 2011/2012. godini održano je danas u svečanoj sali Dokumentacionog centra  „Nikola Mirkov“ u Sremskoj Kamenici (Dvorac u Kamenici). Program je sproveden u 25 škola na teritoriji Vojvodine, a u njemu su učestvovali učenici trećih razreda osnovnih škola. Održano je preko 70 radionica u kojima je učestvovalo više od 1600 đaka.

Najboljima su dodeljene nagrade u više kategorija, a okupljeni su mogli da čuju tekstove i recitacije kao i da vide izložbu radova. koje su ovi vredni istraživači pripremili u čast vodi.

Hor Muzičke škole „Bajićevi slavuji“ izveo je pesmu „Dunave“, pre pet godina specijalno komponovanu povodom proslave Dana Dunava, i tako zaokružio ovo lepo druženje.

JVP „Vode Vojvodine“ se potrudilo da deci prikaže i približi vodoprivredu Vojvodine, pa je tako Odeljenje za brigu o zaštićenim područjima predstavilo  Park prirode Jegrička, mališani su obišli spomen sobu Nikole Mirkova, idejnog tvorca HS DTD i prošetali improvizovanom obalom kanala u igri Kanalijana Džons i tako se upoznala sa živim svetom koji ga nastanjuje.

Inače, program promocije vodoprivrede Vojvodine pokrenut je imajući u vidu amanet Nikole Mirkova da „treba koristiti svaku priliku i sva sredstva i sve puteve kako bi svaki Vojvođanin stekao jasnu sliku o našem vodnom gazdinstvu“ zato što iz njega „izviru naša materijalna i duhovna kultura“.