Свечано проглашење најуспешнијих учесника у програму промоције водопривреде „Воде Војводине“ у школској 2011/2012. години одржано је данас у свечаној сали Документационог центра  „Никола Мирков“ у Сремској Каменици (Дворац у Каменици). Програм је спроведен у 25 школа на територији Војводине, а у њему су учествовали ученици трећих разреда основних школа. Одржано је преко 70 радионица у којима је учествовало више од 1600 ђака.

Најбољима су додељене награде у више категорија, а окупљени су могли да чују текстове и рецитације као и да виде изложбу радова. које су ови вредни истраживачи припремили у част води.

Хор Музичке школе „Бајићеви славуји“ извео је песму „Дунаве“, пре пет година специјално компоновану поводом прославе Дана Дунава, и тако заокружио ово лепо дружење.

ЈВП „Воде Војводине“ се потрудило да деци прикаже и приближи водопривреду Војводине, па је тако Одељење за бригу о заштићеним подручјима представило  Парк природе Јегричка, малишани су обишли спомен собу Николе Миркова, идејног творца ХС ДТД и прошетали импровизованом обалом канала у игри Каналијана Џонс и тако се упознала са живим светом који га настањује.

Иначе, програм промоције водопривреде Војводине покренут је имајући у виду аманет Николе Миркова да „треба користити сваку прилику и сва средства и све путеве како би сваки Војвођанин стекао јасну слику о нашем водном газдинству“ зато што из њега „извиру наша материјална и духовна култура“.