Пловни караван под заставом „Воде Војводине“, допловио је данас у Нови Сад, након једанаест дана на води и близу 300 километара пловидбе каналима Бачке. Око 11 сати „панонски морнари“ су кроз новосадску преводницу прешли у Дунав, чиме је окончана четврта и највећа до сада регата у организацији „ЈВП „Воде Војводине“, са 93 пријављене јахте и око 220 чланова посаде. И ове године регата „Воде Војводине“ била је међународног карактера захваљујући учешћу наутичара из Хрватске.

Поред заљубљеника у пловидбу из Новог Сада у овој правој наутичкој авантури Војводине, која је трајала од 24. јуна до 4. јула, у највећој мери учествовали су Београђани, а потом наутичари из Сремских Карловаца, Земуна, Новог Бечеја… Најстарији регаташ прешао је осму деценију, док је најмлађи тек проходао са својих годину и по дана. Иначе, на четвртој регати „Воде Војводине“ међу посадом је било више од 20 малишана који су пловили са родитељима. Новина је сувоземна посада – четворо бициклиста из Новог Сада који су руту регате извозали на својим двоточкашима. Овим путем захваљујемо се локалним самоуправама које су били домаћини нашој регати и наши партнери у организацији – Бачком Петровцу, Бачу, Српском Милетићу, Сомбору, Бездану, Кљајићеву, Дорослову и Бачком Грачацу.

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Такође, захваљујемо се и предузећу ДДОР које је као пријатељ регате осигурало учеснике овогодишње пловидбе.

Пловимо заједно!