Britanski plovni putevi naručili su od Lendskejp Interfejs Studija pri Kingston univerzitetu da poradi na promociji projekta “Plovnim putevima napred” (Woterways Forward) na socijalnim mrežama.

“Plovnim putevima napred” je projekat koji finansira Evropska unija preko Evropskog fonda za razvoj regiona. Cilj projekta je da se unapredi upravljenje regionalnim unutrašnjim plovnim putevima, kao i regionima koji se naslanjaju na njih kroz promociju integrisanog, održivog i participativnog pristupa, a vodeći računa o njihovoj višenamenskoj ulozi.

 

-Multifunkcionalna upotreba – uključujući kanalski turizam i transport srpskim kanalima

 

Dejvid Edvards Mej iz kompanije “Međunarodnja asocijacija za  unutrašnje plovne puteve” (Inland Waterways International) je u Lendskejp Interfejs Studiju (Landscape Interface Studio) na Univerzitetu Kingston govorio o svom doprinosu u EU Intereg IVc “Plovnim putevima napred” projektu.

Budući da je konsultant srpskog partnera JVP „Vode Vojvodine‟, Dejvid je diskutovao o multifunkcionalnoj upotrebi odnosno o uključivanju kanalskog turizma i transporta srpskim kanalima i o načinima na koje mogu biti razvijeni kako bi promovisali i podržali održivi razvoj širom Evrope.

http://www.youtube.com/watch?v=n_-tX_I8GRQ&feature=player_embedded

 

Blog: waterwaysforward.wordpress.com

Tviter: twitter.com/waterwayforward

www.waterways-forward.eu