Na vodomernoj letvi u Sremskoj Mitrovici u 15 sati izmeren je  vodostaj reke Save od 748 centimetara, što po kriterijumima o sprovođenju odbrane od poplava predstavlja stanje redovne odbrane. Na ovoj deonici, kriterijum za mere vanredne odbrane od poplava je 750 centimetara.

S obzirom na vodostaj i relativno dobro stanje nasipa Pokrajinski krizni štab preporučio je Gradskom štabu da se van snage stavi Odluka o evakuaciji grada, uz napomenu da opasnost nije prošla i da se u slučaju nove kritične situacije ove mere mogu ponovo uvesti. Očekuje se da će Gradski štab prihvatiti ovu preporuku i doneti odluku nakon koje stanovništvo može da se vrati u svoje domove.

I pored niskog vodostaja, JVP Vode Vojvodine postupaće kao u stanju vanredne odbrane od poplava.

Na liniji odbrane u naseljenim mestima koja su ugrožena poplavnim vodama iz pravca Hrvatske, trenutno stanje je stabilno ali se beleži stalni blagi rast reka Bosut i Studva. Svi radovi oko lokalizacionih privremenih nasipa su završeni, a u toku je nadvišenje nasipa za naselje Morović na višu kotu.

Iako je situacija znatno stabilnija, stručnjaci procenjuju da krizna situacija nje prošla i kompletno ljudstvo i mehanizacija su na terenu.