Sedamdesetak lađa sa oko 180 članova posade isplovilo je jutros u 9 sati iz Novog Sada prema Titelu, što je prva deonica ovogodišnje regate Vode Vojvodine. U narednih deset dana, od 21. do 30. juna 2014, „panonski mornari“ ploviće duž 310 kilometara Dunavom, Tisom i bačkim kanalima. I ova, šesta po redu regata u organizaciji Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine, međunarodnog je karaktera – pored domaćih učesnika, sa nama plove i nautičari iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Sudeći po atmosferi koja je vladala tokom prvih kilometara ovogodišnje regate, jasno je da će i ovu plovidbu obeležiti lepo druženje i anegdote za pamćenje. Ove godine, regata Vode Vojvodine plovi na ruti Novi Sad, Titel, Aradac, Novi Bečej, Bečej, Srbobran, Ruski Krstur, Karavukovo, Bačko Novo Selo i Banoštor, odakle se vraća u Novi Sad. Zahvaljujući našim domaćinima iz lokalnih samouprava ovih gradova i mesta, regataši će na svom krstarenju ravnicom imati priliku da uživaju u zanimljivim programima i upoznaju se sa njihovim načinom života i tradicijom.

Ovu rekreativnu regatu JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu.