Nakon deset dana krstarenja ravnicom duž oko 310 kilometara plovnih puteva Vojvodine, juče je završena šesta po redu regata Vode Vojvodine. Sedamdesetak lađa sa oko 180 članova posade plovilo je od 21. do 30. juna bačkim kanalima, Dunavom i Tisom, na kružnoj ruti Novi Sad – Titel – Aradac – Novi Bečej – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačko Novo Selo – Novi Sad. Domaćim nautičarima su se na regati u organizaciji JVP Vode Vojvodine ove godine pridružili i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

–       Jako smo zadovoljni. Završili smo još jednu vrlo uspešnu plovidbu, regataši su bili izuzetno dobro raspoloženi, a u svakom mestu naišli smo na divan doček. Regata je način da promovišemo plovne potencijale Vojvodine i plovidbu rekama i kanalima. Odziv domaćih nautičara, koji ne jenjava iz godine u godinu, i sve veći odziv nautičara iz inostranstva, govori nam da smo na pravom putu – izjavila je Mirjana Živković, glavni inženjer za plovidbu u JVP Vode Vojvodine i organizatorka regate.

JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje višednevnu rekreativnu regatu krajem juna povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, u želji da se poveća interesovanje za plovidbu kanalima i nautički turizam. Na taj način, JVP Vode Vojvodine na širem planu doprinose razvoju vodnih resursa u pokrajini.

Ovim putem zahvaljujemo se lokalnim samoupravama koje su bili domaćini regati Vode Vojvodine i partneri u organizaciji – Titel, Aradac, Novi Bečej, Bečej, Srbobran, Ruski Krstur, Karavukovo i Bačko Novo Selo.

Plovimo zajedno!