Za poboljšanje funkcionalnosti kanalske mreže za odvodnjavanje na području Sremske Mitrovice ugovoreno je i izvode se vodoprivredni radovi u šest Mesnih zajednica. Radove izvodi Vodoprivredno preduzeće „Sava“ Šabac, ukupna ugovorena vrednost je 25 miliona dinara, a radi se na teritoriji Mesnih zajednica Mačvanska Mitrovica, Radenković, Salaš Noćajski, Noćaj, Zasavica i Ravnje. Do sada urađeno koštalo je oko 15 miliona dinara, jer radovi kasne zbog prolećne odbrane od poplava na Savi. Ugovorena sredstva potiču iz trojnog izvora finansiranja- Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP Vode Vojvodine i lokalna samouprava.

Na svim kanalima obavljeno je geodetsko snimanje stanja pre radova.

 Mačvanska Mitrovica i Zasavica: na velikom kanalu Modran koji gravitira Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ završeno je mašinsko tarupiranje vegetacije, vađenje panjeva i izmuljivanje.

Salaš Noćajski i Noćaj: na kanalu Krivaja završeno je tarupiranje vegetacije, vađenje panjeva, izmuljivanje i razastiranje izvađenog nanosa, a deo obale kanala obnovljen je novim kamenim nabačajem.  Isti radovi su u toku na kanalu Glavni Noćajski.

Ravnje: na kanalu Prekovac obavljeno je tarupiranje, vađenje panjeva, izmuljivanje kanala i razastiranje nanosa.

Radenković: i u ovoj Mesnoj zajednici kanal Prosje 1 priveden je osnovnoj nameni, odvodnjavanju, tarupiranjem nabujale vegetacije, vađenjem panjeva, izmuljivanjem i razastiranjem izvađenog nanosa.

Kao što je često naglašavano, i ovog proleća dok je trajala odbrana od poplava, pokazalo se izuzetno važnim da se blagovremeno i preventivno ulaže u redovne vodoprivredne radove, jer samo dobro i pravilno održavana kanalska mreža može podneti i izneti i najteže izazove sa kojima se sve češće suočava vojvođanska vodoprivreda.