Sedma regata pod zastavom Vode Vojvodine održaće se od 20. juna do 1. jula 2015. godine i obeležiće je nizvodna i kanalska plovidba po Banatu i Bačkoj. Zaljubljenici u krstarenje ravnicom imaće ove godine priliku da u 12 dana plove duž čak 425 kilometara Dunavom, Tisom, banatskim i bačkim kanalima.

Prema preliminarnom planu plovidbe, regata Vode Vojvodine kreće iz Novog Sada i spušta se Dunavom do ušća kanala kod Banatske Palanke, preko Starih Banovaca, Pančeva i Kovina. Odatle, plovni karavan ulazi u kanal, kojim nastavlja plovidbu sve do Novog Bečeja, preko Vlajkovca, Jermenovaca, Botoša i Zrenjanina. Iz Novog Bečeja, naši panonski mornari ulaze nakratko u Tisu, da bi kod Bečeja ponovo uplovili u kanal. Odatle, preko Srbobrana i Despotova, regataši se vraćaju u Novi Sad.

Konačna ruta regate Vode Vojvodine 2015 i detalji u vezi sa prijavom biće objavljeni uskoro.

JVP Vode Vojvodine tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, kao i da afirmiše život na vodi i uz vodu.

Plovimo zajedno!