Седма по реду регата Воде Војводине испловљава у суботу 20. јуна и траје до 1. јула. У пловном каравану регате наћи ће се осамдесетак јахти, са више од 200 чланова посаде међу којима ће бити чак тридесетак малишана школског и предшколског узраста Овогодишњу регату обележиће пловидба по Банату и Бачкој и то Дунавом, Тисом и каналима. Поред домаћих наутичара, на крстарење равницом ове године крећу и учесници из Хрватске, Словеније и Аустрије.

ЈВП Воде Војводине и ове године традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам, као и да афирмише живот на води и уз воду.

У овогодишњој наутичкој авантури Војводине, током дванаест дана на води наши „панонски морнари“ препловиће близу 450 километара. Традиционално се креће из Новог Сада, а на мапи овогодишње регате налазе се и Стари Бановци, Панчево, Ковин, Банатска Паланка, Влајковац, Јерменовци, Ботош, Зрењанин, Нови Бечеј, Србобран и Деспотово. Овим путем, захваљујемо се поменутим локалним самоуправама и туристичким организацијама које су наши домаћини.