Sedma po redu regata Vode Vojvodine isplovljava u subotu 20. juna i traje do 1. jula. U plovnom karavanu regate naći će se osamdesetak jahti, sa više od 200 članova posade među kojima će biti čak tridesetak mališana školskog i predškolskog uzrasta Ovogodišnju regatu obeležiće plovidba po Banatu i Bačkoj i to Dunavom, Tisom i kanalima. Pored domaćih nautičara, na krstarenje ravnicom ove godine kreću i učesnici iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

JVP Vode Vojvodine i ove godine tradicionalno organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava – 29. juna, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, kao i da afirmiše život na vodi i uz vodu.

U ovogodišnjoj nautičkoj avanturi Vojvodine, tokom dvanaest dana na vodi naši „panonski mornari“ preploviće blizu 450 kilometara. Tradicionalno se kreće iz Novog Sada, a na mapi ovogodišnje regate nalaze se i Stari Banovci, Pančevo, Kovin, Banatska Palanka, Vlajkovac, Jermenovci, Botoš, Zrenjanin, Novi Bečej, Srbobran i Despotovo. Ovim putem, zahvaljujemo se pomenutim lokalnim samoupravama i turističkim organizacijama koje su naši domaćini.