Naknada za odvodnjavanje, kao najvažniji prihod iz kojeg se finansira funkcionisanje i održavanje vodoprivrednog  sistema u Vojvodini, trebalo bi i dalje da  ostane strogo namenski prihod, zaključeno je na današnjem sastanku Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo, sa predstavnicima svih  vodoprivrednih preduzeća na području pokrajine i JVP Vode Vojvodine.  Sastanak je održan posle najava da će  u novom Zakonu o naknadama, koji je u pripremi,  sve naknade biti  budžetski prihod i slivati se  na jedno mesto. Poučeni  iskustvima iz bliske prošlosti, a pogotovo poplavama koje su prošle godine zahvatile Srbiju,  predstavnici vojvođanske vodoprivrede smatraju da ta sredstva moraju ostati strogo namenska. U suprotnom, vodoprivredni sistem u Vojvodini, bez kojeg život u pokrajini ne bi bio moguć, vrlo brzo bi bio urušen.

U Udruženju vodoprivrednih preduzeća Vojvodine takođe smatraju da se u predstojećoj transformaciji vodoprivrednih preduzeća (većina su i dalje društvena) mora voditi računa o specifičnostima ove delatnosti u Vojvodini. Na sastanku je kao loš primer navedena privatizacija većine vodoprivrednih preduzeća na području Srbije, bez Vojvodine, što je za posledicu imalo poplave i velike probleme tokom prošle godine. Vojvođanska vodoprivreda se i pored rekordnog vodostaja Save i velike količine padavina sa svim tim ipak uspešno izborila.

Sastanku su između ostalih prisustvovali Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, direktor JVP Vode Vojvodine, Mirko Adžić i većina direktora vodoprivrednih preduzeća sa područja pokrajine.