Седма по реду регата Воде Војводине испловила је јутрос из Новог Сада на дванаестодневно крстарење равницом. Овогодишња регата траје од 20. јуна до 1. јула и спаја чак 450 километара пловних путева Војводине – канале Бачке и Баната, те Дунав и Тису.

Регата Воде Војводине једна је од највећих вишедневних рекреативних регата у нашој земљи. У пловном каравану ове године налази се осамдесет бродова са око 200 чланова посаде, међу којима је чак тридесетак малишана школског и предшколског узраста. Поред домаћих наутичара, на крстарење равницом ове године крећу и учесници из Хрватске, Словеније и Аустрије.

ЈВП Воде Војводине традиционално организује регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам, као и да афирмише живот на води и уз воду.

Регаташи ће данас, првог дана на води, упловити у Старе Бановце, а потом настављају ка Панчеву, Ковину и Банатској Паланци, те Влајковцу, Јерменовцима, Ботошу и Зрењанину, па у Нови Бечеј, Србобран и Деспотово, одакле се враћају у Нови Сад. Овим путем, на сарадњи и гостопримству, захваљујемо се поменутим локалним самоуправама и туристичким организацијама.