Редовна одбрана од поплава јутрос је проглашена на свих 120 километара Саве у надлежности ЈВП „Воде Војводине“. Редовна одбрана уведена је и на 52 километра Дунава код Панчева и Ковина, а на брани „Велико Средиште“ код Вршца и даље је на снази ванредна одбрана.

Републички хидрометеоролошки завод и у наредним данима најављује пораст водостаја на ове две велике реке. Прогнозирани водостаји требало би да се крећу око, или нешто изнад редовне одбране од поплава, док се на Сави код Шапца већ сутра очекује увођење ванредне одбране од поплава.

После рекордно високих водостаја на Сави у пролеће 2014. рекоструисана су и санирана сва слаба места и оштећења на савским насипима о којима се брине ЈВП „Воде Војводине“. У те радове у протеклих годину и по дана уложено је више од 240 милиона динара. Највише новца, по 70 милиона динара, уложено је у реконструкцију насипа код Хртковаца и санацију Црпне станице и Уставе „Босут“. Реконструкција Црпне станице „Липац“ коштала је 45 милиона, а санирана су и сва оштећења на митровачком кеју.