Током поплавног таласа у пролеће 2014. године, када је Сава код Сремске Митровице достигла рекордних 869 центиметара, на одбрамбеним линијама било је више критичних тачака. У самој Сремској Митровици највише проблема било је на градској плажи, на месту где улица Светозара Милетића излази на кеј и код „Дрвног комбината“. Сви извори и процурења, на тим локалитетима, на време су и адекватно санирани па је одбрамбена линија издржала рекордно високе водостаје на Сави.

У санирање и реконструкцију на те три локације у протеклих годину и по дана уложено је готово 44 милиона динара. Највише, 33 милиона динара, коштала је санација обалоутврде код „Дрвног комбината“. Радови код градске плаже коштали су 9,3 милиона, а код Улице Светозара Милетића милион и по динара.

У одбрамбене линије на савским насипима о којима се брине ЈВП „Воде Војводине“, укључујући и санацију система за одводњавање на подручју Руме и Сремске Митровице, за санирање последица поплавног таласа 2014. године, уложено је готово 300 милиона динара.