Tokom poplavnog talasa u proleće 2014. godine, kada je Sava kod Sremske Mitrovice dostigla rekordnih 869 centimetara, na odbrambenim linijama bilo je više kritičnih tačaka. U samoj Sremskoj Mitrovici najviše problema bilo je na gradskoj plaži, na mestu gde ulica Svetozara Miletića izlazi na kej i kod „Drvnog kombinata“. Svi izvori i procurenja, na tim lokalitetima, na vreme su i adekvatno sanirani pa je odbrambena linija izdržala rekordno visoke vodostaje na Savi.

U saniranje i rekonstrukciju na te tri lokacije u proteklih godinu i po dana uloženo je gotovo 44 miliona dinara. Najviše, 33 miliona dinara, koštala je sanacija obaloutvrde kod „Drvnog kombinata“. Radovi kod gradske plaže koštali su 9,3 miliona, a kod Ulice Svetozara Miletića milion i po dinara.

U odbrambene linije na savskim nasipima o kojima se brine JVP „Vode Vojvodine“, uključujući i sanaciju sistema za odvodnjavanje na području Rume i Sremske Mitrovice, za saniranje posledica poplavnog talasa 2014. godine, uloženo je gotovo 300 miliona dinara.