Povodom obeležavanja Svetskog dana voda, 22. marta.  u Parku prirode „Beljanska bara“ danas je organizovano sakupljan komunalni otpad na stazi zdravlja izgrađenoj tokom prošle godine. Čišćenje otpada na stazi ujedno predstavlja i kraj radova na I i II bazenu Beljanske bare, koji su obuhvatali ručno i mašinsko košenje trske i korovske vegetacije, ali i popravku drvenih ivičnjaka na pojedinim delovima staze.

U akciji, koju je podržala i lokalna samouprava iz Srbobrana,  pored radnika JVP „Vode Vojvodine“ učestvovali i učenici Osnovne škole „Petar Drapšin“, Turija, a  sakupljeno je oko 30 džakova raznog komunalnog otpada.

JVP „Vode Vojvodine“, kao uprvljač ovim područjem, u saradnji sa Opštinom Srbobran, koja je 2013. godine  donela Odluku o zaštiti parka, akcijom su pokušali da ukažu na očuvanja  vode, kao značajnog prirodnog resursa i na njen nedostatak u mnogim krajevima sveta.

U izgradnju „Staze zdravlja“, duge 4,5 km, u izmuljenje  dela „Beljanske bare“ i ostale radove  u protekle dve godine uloženo je oko 28 miliona dinara. Uz samu stazu postavljene su 24 klupe, četiri kompleta mobilijara (stolovi,  klupe,  suncobrani),  18 korpi za smeće, ljuljaške, klackalice i penjalice za najmlađe, kao i četiri info table. Radove su finansirali JVP „Vode Vojvodine i Opština Srbobran.