Заинтересовани наутичари могу да се пријаве од сутра, 20. априла, за учешће у регати „Воде Војводине“, која се одржава од 24. јуна до 3. јула ове године. У 10 дана, наши регаташи крстариће дуж 300 километара по бачким каналима и Дунаву, на релацији Нови Сад-Бачки Петровац-Оџаци-Српски Милетић-Сомбор-Бездан-Сомбор-Каравуково-Бачко Ново Село-Нови Сад.

Образац за пријаве може да се преузме на сајту ЈВП Воде Војводине www.vodevojvodine.rs, затим, лично у ЈВП Воде Војводине, Булевар М. Пупина 25, Нови Сад, или у наутичким клубовима. Попуњену и потписану пријаву потребно је послати поштом или доставити лично на писарници предузећа. За пријаву потребно је имати регистровано пловило. Више информација може се добити путем телефона 021/48-81-409 и 021/48-81-539.

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Овогодишњом регатом обележавамо и 160 година преводнице Бездан, изузетно значајног објекта индустријске баштине на војвођанским каналима на ком је први пут у Европи примењено подводно бетонирање.

Пловимо заједно!