Nakon 300 kilometara krstarenja ravnicom, osma regata „Vode Vojvodine“, koja je trajala od 24. juna do  3. jula, vratila se u Novi Sad. U deset dana plovidbe, više od 200 nautičara na osamdesetak brodova plovilo je na kružnoj turi bačkim kanalima do Bezdana i odatle se Dunavom spustili u Novi Sad. Pored domaćih nautičara mahom iz Novog Sada i Beograda, u regati koju organizuje JVP Vode Vojvodine“ učestvovali su i zaljubljenici u plovidbu iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Francuske.

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna – Dana Dunava, a u želji da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nauički turizam. Da nautika u Vojvodini ima budućnost govori i podatak da je u ovogodišnjoj regati učestvovalo četrdesetak dece. Plovidbom do Bezdana obeleženo je 160 godina postojanja tamošnje prevodnice, objekta industrijske baštine od izuzetnog značaja na vojvođanskim kanalima, na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.

Pored mirne plovidbe i lepota netaknute prirode, regatu „Vode Vojvodine“ obeležilo je i lepo druženje. Ovim putem zahvaljujemo se predstavnicima Bačkog Petrovca, Odžaka, Srpskog Miletića, Sombora, Bezdana, Karavukova i Bačkog Novog Sela – našim partnerima u organizaciji regate, na gostoprimstvu i zanimljivim sadržajima koje su pripremili za panonske mornare.