Projekat Revitalizacija kanala Begej je odobren za finansiranje. Vrednost projekta je skoro 14 miliona evra, dok naš budžet iznosi skoro 7 miliona evra. Projekat se finansira iz sredstava EU, sa 85 procenata, dok ostalih 15 procenata dolazi iz sopstvenih sredstava.

Ovaj projekat podrazumeva revitalizaciju hidročvorova Klek i Srpski Itebej, prevodnica, ustava i pratećih objekata. Pored toga gradiće se biciklistička staza pored kanala, u dužini od 30 km, između ova dva mesta. U gradu Zrenjaninu planirana je izgranja plutajućeg doka, priveza na Begeju i nabavka plovnog bagera i plovne kosačice za održavanje njegove plovnosti. Takođe, biće izrađena projektna dokumentacija za izmuljenje kanala Begej.

Nakon završetka ovih radova očekuje se ponovno otvaranje plovidbe na kanalu Begej, razvoj turizma, unapređenje infrastrukture i povezivanje prekograničnog regiona kroz povećanje transporta.

U ovom Intereg IPA projektu prekogranične saradnje sa Rumunijom, JVP „Vode Vojvodine“ učestvuje zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, dok s rumunske strane učestvuju još dva partnera.