Девета по реду регата „Воде Војводине“ испловила је јутрос из Новог Сада на дванаестодневно крстарење равницом, које ће трајати до 2. јула 2017. године. На кружној рути дугој близу укупно 380 километара реком Тисом, регата „Воде Војводине“ посетиће Тител, Бабатово, Нови Бечеј, Бачко Петрово Село, Сенту, Кањижу, Мол, Бечеј и Арадац.  

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује регату поводом 29. јуна – Дана Дунава, и она је једна од највећих вишедневних рекреативних пловидби у нашој земљи.

– Са три велике реке и око 600 километара пловних канала Војводина има огроман потенцијал за развој пловидбе. ЈВП „Воде Војводине“ организује регату у жељи да промовише пловни потенцијал Војводине. Истовремено, желимо да подстакнемо локалне самоуправе, односно, градове и села који излазе на воду, да препознају тај потенцијал, да се окрену се наутици и наутичком туризму и да развију и ову грану привреде. На тај начин, дугорочно гледано, доприносимо стварању одрживих водних ресурса, што и јесте један од циљева нашег предузећа – изјавио је овим поводом в. д. директор ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић.

У регати ове године учествује близу 90 бродова, са око 240 чланова посаде. Домаћим наутичарима, углавном из Новог Сада и Београда, придружили су се и учесници из иностранства – Хрватске, Словеније, Аустрије, Холандије и Француске. На регати плови и око 40 деце школског и предшколског узраста.

Овогодишњом регатом обележавамо и 40 година од изградње  Хидросистема ДТД. Градња Хидросистема ДТД трајала је 20 година, а завршетком се сматра изградња Бране на Тиси 1977. године, чиме је омогућено гравитационо захватање воде из Тисе, односно, снабдевање банатског дела Хидросистема ДТД водом.

Овим путем се захваљујемо, на сарадњи и гостопримству, општинама и туристичким организацијама Титела, Новог Бечеја, Бечеја, Сенте и Кањиже, као и месним заједницама Елемир, Арадац и Бачко Петрово Село.