Након дванаест дана и близу 400 километара пловидбе Тисом, завршена је девета по реду регата „Воде Војводине“, која је трајала од 21. јуна до 2. јула 2017. године. Пловни караван од деведесет бродића кренуо је из Новог Сада и на својој рути ове године посетио Тител, Бабатово, Нови Бечеј, Бачко Петрово Село, Сенту, Кањижу, Мол, Бечеј и Арадац.

У овогодишњој регати пловило је око 240 наутичара, а међу члановима посаде било је четрдесеторо деце школског и предшколског узраста. И ове године, регата „Воде Војводине“ понела је међународни предзнак. Поред домаћих наутичара, махом из Новог Сада и Београда, пловили су и заљубљеници у пловидбу из Хрватске, Словеније, Аустрије, Холандије и Француске.

Са три велике реке и око 600 километара пловних канала Војводина има огроман потенцијал за развој пловидбе. ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује регату поводом 29. јуна – Дана Дунава, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, не само у смислу популаризације рекреативне пловидбе, већ и развоја наутичког туризма. Желимо да подстакнемо локалне самоуправе, односно, градове и села који излазе на воду, да препознају тај потенцијал и да развијају и ову грану привреде. На тај начин, дугорочно гледано, доприносимо стварању одрживих водних ресурса, што и јесте један од циљева нашег предузећа.

Овогодишњом регатом обележено је и 40 година од изградње  Хидросистема ДТД. Градња Хидросистема ДТД трајала је 20 година, а завршетком се сматра изградња Бране на Тиси 1977. године, чиме је омогућено гравитационо захватање воде из Тисе, односно, снабдевање банатског дела Хидросистема ДТД водом. Регата „Воде Војводине“ прошла је два пута кроз преводницу на Брани на Тиси – 23. и 29. јуна.

Поред мирне пловидбе и лепота нетакнуте природе, регату „Воде Војводине“ обележило је и лепо дружење. Овим путем се захваљујемо, на сарадњи и гостопримству, општинама и туристичким организацијама Титела, Новог Бечеја, Бечеја, Сенте и Кањиже, као и месним заједницама Елемир, Арадац и Бачко Петрово Село.