Pri vodostaju 991 cm na merodavnom vodomeru „ Jamena “ danas je ukinuta vanredna i uvedena redovna odbrana od poplava na levoj strani nasipa uz Savu kod Jamene u dužini od 20,61 kilometar. Vanredna odbrana i dalje je na snazi na 3,88 kilometara na levoj obali Save u zoni Klenka.

Na vodnoj jedinici „Bosut-Sremska Mitrovica“ pri jutrošnjih 724 centimetara na vodomernom mestu „Bosut“ ukinuta je redovna odbrana od poplava na delu reke Save: desnom nasipu uz Istočnoobodni kanal u dužini od 5,5 km i na levom nasipu uz Savu kod Laćarka u dužini od 14,95 km.

Na vodotoku Dunav i vodotoku Nadela uvedena je redovna odbrana od poplava i to na deonicama levi nasip uz Nadelu od ustave i crpne stanice „Ivanovo“ do ušća u Dunav (2,30 km) i levi nasip uz Dunav od ušća Nadele do Skorenovca (11,33 km), jer jutrošnje merenje vodostaja na vodomeru „Pančevo“ očitava 550 cm.

Kako prognozira Republički hidrometeorološki zavod Srbije, vodostaj Dunava je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta, na Savi se može očekivati opadanje vodostaja, a Tisa je manjem porastu sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana.