ЈВП „Воде Војводине“ подржало је прву Дечију недељу воде, коју је организовало Удружење Дечија еколошка академија из Новог Сада, од 5. до 7. јуна у Новом Саду, са циљем да се кроз бесплатне едукативне радионице и интерактивну игру развије еколошка свест код деце узраста од пет до 10 година.Овогодишња манифестација окупила је преко 700 деце из две предшколске установе и девет основних школа из Новог Сада и околине, њихове учитељице, васпитачице, али и родитеље. Циљ едукативних радионица био је упознавање са малим променама свакодневних навика које могу подстаћи велике промене у очувању воде као природног ресурса.

На радионицама су деца учестовала у квизу Каналијана Џонс, у ком су одговарали на питања о заштићеним биљним и животињским врастама,  и природним подручјима о којима брине и управља Јавно предузеће „Воде Војводине”.

Водном станицом коју је представило Друштво „Водна агенција“ из Рогашке Слатине деци је приближен невидљиви свет инфраструктуре и инсталација и освешћена чињеница колико смо привилеговани тиме што имамо здраву пијаћу воду на славинама, на дохват руке. Уз радионицу о пречишћавању воде упознали су идеју рециклаже воде, али стекли и важну вештину преживљавања. О рециклажи односно пречишћавању воде веома занимљив експеримент представиле су студенткиње Природно математичкох факултета у Новом Саду Катедра за хемију, биохемију и заштиту животне средине.
Идеја манифестације је да се кроз заједничу сарадњу организација које се баве децом, образовних установа, ресорних институција и научних установа допринесе стварању генерација одговорних грађана и смањену потрошње воде, која је најзначајнији ресурс.