Do kraja avgusta trebalo bi da se završe svi radovi iz programa sufinansiranja započeti sredinom prošle godine, vredni preko 900 miliona dinara. Najviše novca, oko 413 miliona dinara, uloženo je u sisteme za odvodnjavanje na području Bačke. Na području Banata izvode se radovi vredni oko 400 miliona, dok radovi u Sremu koštaju  oko 104 miliona dinara.
Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstsvo i lokalnih samouprava, za uređenje i čišćenje kanalske mreže na području Vojvodine samo u proteklih pet godina uloženo više od 4,5 milijardi dinara. Radovi koji se izvode na kanalskoj mreži na području gotovo svih vojvođanskih gradova i opština poboljšavaju funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečavaju zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu. Dodatna sredstva iz programa sufinansiranja omogućavaju da se  godišnje u proseku očisti između 2.500 i 3.000 kilometara kanalske mreže.
Podsećamo da je kanalska mreža koju održava JVP „Vode Vojvodine“, dugačka gotovo 22.000 kilometara, da je njeno održavanje izuzeto važno i da se direktno ili indirektno odnosi na sve građane Vojvodine.