Deveta po redu, tradicionalna manifestacija „Dani Jegričke“, koju organizuje JVP „Vode Vojvodine“, počela je u subotu, 18. maja, na Info centru „Parka prirode Jegrička“ u Temerinu.

Na početku programa Turistička organizacija Temerin i JVP „Vode Vojvodine“ zasadile su „drvo prijateljstva“ i time obeležili dugogodišnju dobru saradnju. Najbitniji učesnici ove manifestacije u čast prirode bila su deca iz osnovnih škola na teritoriji Opštine Temerin. Za njih je organizovano takmičenje u pecanju, uz pomoć Udruženja sportskih ribolovaca, likovna i literarna radionica, kao interaktivno predavanje „Kanalijana Džons“.

U subotu je na Info centru bio i dan „otvorenih vrata“. Kapije su bile otvorene za sve posetioce, koji su mogli da postave pitanja, prošetaju po stazi zdravlja i provozaju se katamaranom „Čigra“.

Zbog izuzetno bogatog biljnog i životinjskog sveta, koji čine 76 vrsta vodenih i močvarnih biljaka, 20 vrsta riba, 198 vrsta ptica i brojne vrste sisara, Jegrička je 2005. godine stavljena pod zaštitu kao značajno prirodno dobro III kategorije.