Девета по реду, традиционална манифестација „Дани Јегричке“, коју организује ЈВП „Воде Војводине“, почела je у суботу, 18. маја, на Инфо центру „Парка природе Јегричка“ у Темерину.

На почетку програма Туристичка организација Темерин и ЈВП „Воде Војводине“ засадиле су „дрво пријатељства“ и тиме обележили дугогодишњу добру сарадњу. Најбитнији учесници ове манифестације у част природе била су деца из основних школа на територији Општине Темерин. За њих је организовано такмичење у пецању, уз помоћ Удружења спортских риболоваца, ликовна и литерарна радионица, као интерактивно предавање „Каналијана Џонс“.

У суботу је на Инфо центру био и дан „отворених врата“. Капије су биле отворене за све посетиоце, који су могли да поставе питања, прошетају по стази здравља и провозају се катамараном „Чигра“.

Због изузетно богатог биљног и животињског света, који чине 76 врста водених и мочварних биљака, 20 врста риба, 198 врста птица и бројне врсте сисара, Јегричка је 2005. године стављена под заштиту као значајно природно добро III категорије.