Danas je na Tamišu u vanrednu odbranu od poplava uveden i desni nasip od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka – Novi Bečej, kao i levi nasip od Sečnja do ustave „Tomaševac“, jer je vodostaj dostigao 700 cm.

Na delu od rumunske granice do Sečnja vanredna odbrana od poplava je na snazi već treći dan, a današnji vodostaj je 740 cm, za 24 centimetra više nego juče, što predstavlja mnogo manji porast vodostaja u odnosu na prethodne dane. Ukupna dužina linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana od poplava iznosi 61,64 kilometra.

Ustave „Tomaševac“ i „Botoš“ su od danas takođe u vanrednoj odbrani od poplava, dok je na reci Brzavi ukinuta redovna odbrana nakon što se vodostaj spustio na 187 cm.

Prema prognozama RHMZ u narednim danima se očekuje smanjenje i stagnacija vodostaja na Tamišu.

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndžić obišao je lokacije na kojima se sprovodi odbrana od poplava, kako bi se uverio da su preduzete sve neophodne mere za zaštitu stanovništva, naselja i obradivih površina. Na terenu je situacija pod kontrolom, nasipi su uređeni, a mehanizacija, radnici i volonteri spremni ukoliko bude potrebe da se reaguje.

Podsećamo da je na teritoriji banatskih vodotoka uloženo dosta finansijskih sredstava, truda i rada, kako bi se zaštitilo više od 14.000 stanovnika, nekoliko naselja, oko 43.000 hektara obradive zemlje, mnogi privredni objekti i putna infrastruktura.