У насељу Потпорањ код Вршца наставља се велика акција пошумљавања ЈВП „Воде Војводине“. Тај локалитет на којем ће до краја године бити засађено 46.000 садница бреста на укупно 18 хектара површине данас су обишли градоначелница Града Вршца, Драгана Митровић и в.д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић.

Градоначелница Вршца је истакла важност оваквих акција, уз напомену да је градска управа Вршца посвећена унапређењу заштите животне средине, док је в.д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић рекао да је сарадња са локалним самоуправама у оваквим акцијама од изузетног значаја, јер они најбоље знају проблеме на терену. Кружевић је подсетио да је пре двадесетак година на том подручју посечено много шуме, а да пошумљавања није било.

„У наредном периоду ћемо се трудити да сваке године посадимо више стабала него што посечемо“, рекао је Кружевић.

У Потпорњу је до сада посађено 3.000 садница на 5 хектара, док ће преосталих 43.000 садница бити посађено на јесен. Осим тога, током јесени такође у Газдинској јединици „Вршац“ у насељу Ритишево, на површини од 3,5 хектарa биће посађено још 7.000 младица бреста и багрема. Дакле, на подручју Газдинске једнице „Вршац“ укупно ће бити засађено 53.000 садница на 21,5 хектара земље.

Подсећамо да је велика акција пошумљавања на око 80 хектара обала канала Хидросистема ДТД почела у Кули, а до краја године ће на више локалитета бити посађено око 170.000 стабала.