U parku prirode „Jegrička“ u Temerinu, danas je uspešno održana deseta po redu manifestacija „Dani Jegričke“. Upravo ovaj datum, 5. juni, namenski je izabran kako bi se ujedno obeležio i Svetski dan zaštite životne sredine. JVP „Vode Vojvodine“ svake godine tradicionalno obeležava ovu manifestaciju uz podršku i dugogodišnju saradnju sa opštinom Temerin i Turističkom organizacijom opštine Temerin. Organizovan je edukativan i kreativan program, a sve u skladu sa propisanim epidemiološkim merama na otvorenom.

Jubilarna manifestacija okupila je tridesetak dece osnovnoškolskog uzrasta koja su učestvovala u likovnoj i ekološkoj radionici, maloj školi ribolova i prisustvovala demonstraciji izviđačkih veština. Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, sadržajan i raznolik, a koncipiran je tako da jedna grupa dece bude na edukativnoj turi u vožnji katamaranom “Čigra”, dok su ostale grupe bile raspoređene po kreativnim radionicama. Nakon uspešno sprovedene organizacije, sve je završeno druženjem na otvorenom i podelom poklon paketića osnovcima.

Kao i prethodnih godina, glavni cilj manifestacije „Dani Jegričke“ je edukacija dece o značaju očuvanja životne sredine i širenju svesti lokalnog stanovništva o ovom zaštićenom području, vodotocima i kanalima u Vojvodini.

Napominjemo da je Park prirode „Jegrička“ od izuzetnog značaja o čemu govori podatak da se nalazi na listi područja od međunarodnog značaja za ptice. Upravo na ovom prostoru mogu se videti mnoge močvarne ptice, a najinteresantnija je tzv. čigra, po čemu je Jegrička poznata jer je upravo ovde i njeno drugo stanište.

Sve to je dovoljno da se nađe na eko mapi Vojvodine, a uz pravu promociju pospešuje se i rentabilnost ovog zaštićenog prirodnog dobra.