Direktor JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević održao je danas radni sastanak i ugostio autorku serijala „Veslom kroz Vojvodinu“, Tamaru Grujić, koja je izrazila želju da promoviše plovne puteve Vojvodine. 

Serijal će na najbolji način, slikom i rečju, prikazati reke, kanale, jezera, zaštićena prirodna područja i brojne destinacije na području Vojvodine.

Autorka, najpoznatija po humanosti i serijalu „S Tamarom u akciji“, i scenaristi serijala, predvideli su da znamenitosti Vojvodine i njenu mulikulturalnost upoznaju sa vode, isključivo veslajući bez upotrebe motornih čamaca. Scenarijom je predviđeno da se, između ostalog, obiđu brojni kanali i objekti na Hidrosistemu DTD, zatim Bajski kanal, Gornje Podunavlje, Jegrička, Beljanska bara, Stara Tisa, Zasavica, Obedska bara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Krčedinska ada….

U svakoj od epizoda biće predstavljeni izuzetni pojedinci, zanimljivosti i legende tog dela Vojvodine. Voditelj serijala biće glumac Viktor Savić, a pored zanimljivih i manje poznatih priča, učesnici će rešavati i specifične zadatke.

Snimanje koje počinje ovih dana, biće sadržano u 15 epizoda, a serijal će biti emitovan na Televiziji Prva.

JVP „Vode Vojvodine“ s velikim zadovoljstvom biće podrška ovom jedinstvenom projektu. Zahvalni smo na ideji celom timu i spremni da pružimo tehničku pomoć i logističku podršku. Ovaj poduhvat za JVP „Vode Vojvodine“ značajan je i po tome što će na poseban način predstaviti važnost vodoprivrede za celu Vojvodinu.