Директор ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић одржао је данас радни састанак и угостио ауторку серијала „Веслом кроз Војводину“, Тамару Грујић, која је изразила жељу да промовише пловне путеве Војводине. 

Серијал ће на најбољи начин, сликом и речју, приказати реке, канале, језера, заштићена природна подручја и бројне дестинације на подручју Војводине.

Ауторка, најпознатија по хуманости и серијалу „С Тамаром у акцији“, и сценаристи серијала, предвидели су да знаменитости Војводине и њену муликултуралност упознају са воде, искључиво веслајући без употребе моторних чамаца. Сценаријом је предвиђено да се, између осталог, обиђу бројни канали и објекти на Хидросистему ДТД, затим Бајски канал, Горње Подунавље, Јегричка, Бељанска бара, Стара Тиса, Засавица, Обедска бара, Ковиљско-петроварадински рит, Крчединска ада….

У свакој од епизода биће представљени изузетни појединци, занимљивости и легенде тог дела Војводине. Водитељ серијала биће глумац Виктор Савић, а поред занимљивих и мање познатих прича, учесници ће решавати и специфичне задатке.

Снимање које почиње ових дана, биће садржано у 15 епизода, а серијал ће бити емитован на Телевизији Прва.

ЈВП „Воде Војводине“ с великим задовољством биће подршка овом јединственом пројекту. Захвални смо на идеји целом тиму и спремни да пружимо техничку помоћ и логистичку подршку. Овај подухват за ЈВП „Воде Војводине“ значајан је и по томе што ће на посебан начин представити важност водопривреде за целу Војводину.