Међународна регата „Воде Војводине“, 12. по реду, одржаће се ове године од 24. јуна до 3. јула, на каналу Дунав-Тиса-Дунав, а пријаве за учешће у овој пловидбеној авантури отворене су до 20. маја.

Регата, као и сваке године, окупља љубитеље рекреативне пловидбе, који ће за десет дана прећи маршруту од 300 километара на војвођанским водама, на потезу: Нови Сад-Бачки Петровац-Руски Крстур-Српски Милетић-Сомбор-Бездан-Апатин-Богојево-Бачка Паланка.

Регата је отворена за све који су жељни авантуре са друштвом, а неопходно је поседовање регистрованог пловног возила и важеће пловидбене дозволе. Учешће у регати је бесплатно за све. Сви заинтересовани треба да попуне пријаву на сајту www.vodevojvodine.com, те попуњену пријаву са скенираном пловидбеном дозволом пошаљу на имејл regata@vodevojvodine.rs до 20.маја. Број пријава је ограничен.

Међународни дан Дунава, 29. јун, биће обележен еколошком акцијом и манифестацијом, а сама регата ове године по први пут има за циљ, осим промоције наутичких потенцијала Војводине и наутичког туризма, подизање свести о екологији и очувању природе.

Будући да је тема овогодишње регате еколошке природе, ЈВП “Воде Војводине” отворило је и наградни конкурс за студенте Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, позвавши их да учествују и дају своја идејна решења за лого који носи еко-мотив.

ОВДЕ ПРЕУЗМИТЕ ПРИЈАВУ ЗА РЕГАТУ