Међународна регата „Воде Војводине“ која се одржава од 24. јуна до 3. јула на војвођанским рекама и каналима, а која ове године има еколошки значај, добила је јуче свој лого са еко-мотивом.

Најбоље идејно решење према мишљењу стручне комисије на конкурсу „Чиста вода, чиста љубав“ отвореном за студенте Графичког инжењерства и дизајна Факултета техничких наука у Новом Саду, понудио је млади дизајнер Марко Ађин.

Награду за најбољи лого на тему заштита животне средине – екологија, у износу од 120.000 динара, Ађину је јуче уручио директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић.

Циљ нам је да ЈВП „Воде Војводине“ буде препознато као друштвено одговорно предузеће, а фокус су нам младе снаге и млади људи, студенти пре свега, које желимо да подстичемо кроз праксу, дуално образовање и финансијске мере.

Овогодишња регата има велики значај јер осим што промовишемо наутичко-туристичке потенцијале Војводине и обележавамо Дане Дунава, подижемо и свест о екологији и очувању природе на пловном подручју, у шта смо ове године укључили и Министарство заштите животне средине, локалне самоуправе и бројна удружења грађана – изјавио је Кружевић.

Ађин је рекао да је поносан што је освојио награду, наводећи да је нарочито срећан што је добио шансу да учествује и он на неки начин у регати, јер ће регаташима ове године један од домаћин бити баш његово родно место – Апатин.

Регата окупља љубитеље рекреативне пловидбе који ће за десет дана прећи маршруту од 300 километара на војвођанским рекама и каналима, на потезу Нови Сад – Бачки Петровац – Руски Крстур – Српски Милетић – Сомбор – Бездан – Апатин – Богојево – Бачка Паланка.