Уручена помагала деци у Нишу и Ваљеву

ЈВП „Воде Војводине“ у сарадњи са Удружењем „Чепом до осмеха“ ове недеље је уручило два помагала за децу којој је помоћ неопходна.

Средства за куповину ових помагала обезбеђена су прикупљањем чепова и пет амбалаже на овогодишњој Регати „Воде Војводине“ која је трајала 10 дана са око 300 учесника.

Специјализован лаптоп је добио Јаков Младеновић из Ниша, који је услед стопостотног оштећења ретине слеп од рођења. Лаптоп има уграђен специјални софтвер за читање екрана са синтезом за српски језик који ће дечаку омогућити лакше читање и споразумевање са околином.

„Овај поклон нашој породици посебно значи и одушевило нас је што постоје људи са тако великим срцем који су се потрудили да ово све реализују и да овај лаптоп дође до нашег Јакова“, рекла је по уручењу поклона Јаковљева мајка, Јована Младеновић.

Осмогодишњој Доротеји Перић из Ваљева која болује од церебралне парализе, уручен је терапеутски трицикл који ће јој омогућити да ојача доње екстремитете, оснажи моторни систем и равнотежу и појача визуелну и моторну перцепцију.

 „Наша Доротеја уз примарну болест има сензонеурално оштећење слуха, али је весела и радосна девојчица и велики борац. Хвала вам много јер сте нам подарили осмех и велику срећу и што сте Доротеји учинили детињство безбрижнијим и њу учинили спремнијом за свакодневни живот“, рекла је Доротејина мајка, Марија Перић.

Ово је прва у низу успешно завршених хуманитарних акција ЈВП „Воде Војводине“, а по речима директора предузећа Срђана Кружевића биће их још много. „Регата се одржава већ више од деценију, а ово је први пут да је имала хуманитарни карактер и у том правцу ћемо наставити сваку нашу наредну регату. Сматрам да предузеће не може бити успешно, без обзира на све своје пословне резултате, уколико није и друштвено одговорно. Зато је циљ ЈВП „Воде Војводине“ да буде пример за успешно пословање у свим сегментима друштва, а не само у оквиру своје делатности“,  закључио је Кружевић.