JVP „Vode Vojvodine“ učestvovalo je na naučno-stručnom skupu „Melioracije- ključni problemi vodoprivrede u AP Vojvodini“ koji je danas održan na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Događaj je otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vladimir Galić, a panel diskusiju vodili su profesori sa Departmana za uređenje voda, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, stručni inženjerski kadar JVP „Vode Vojvodine“, predstavnici vodoprivrednih preduzeća i raznih kompanija.

Skup stručnih ljudi iz najšire vodoprivredne prakse debatovalo je na temu osnovnih prirodnih resursa- vode i zemljišta, odvodnjavanja i navodnjavanja u najširem smislu, monitoringa kvaliteta vode i zaštite od voda.

Kao učesnik skupa u ime JVP „Vode Vojvodine“ bio je inženjer Dejan Lazić iz Službe za melioracije koji se tom prilikom osvrnuo na ključne probleme vodoprivrede danas i diskutovao o pitanjima koja su prisutna u praksi, a odnose se na meliorativnu mrežu kanala.

Ovo je prvi skup nakon skoro jedne decenije i tendencija je da postane tradicija. Cilj održavanja ovakvih događaja je upravo promocija, razvoj i unapređenje meliorativne struke u oblasti vodoprivrede.