У радове на уређењу каналске мреже у 15 месних заједница на територији Града Панчева и општина Опово и Ковачица током ове године биће уложено око 60 милиона динара. Овим радовима биће омогућено ефикасније одводњавање пољопривредног земљишта и боља контрола режима воде у мелиоративним каналима, а све на добробит пољопривреде.

Један од највећих захвата у овим радовима је уређење Главног канала који спаја три места у овом делу Баната – Старчево, Омољицу и Банатски Брестовац. На већем делу канала обала је тарупирана и покошена, а уклоњена су стабла и пањеви. Обављени су и радови на измуљењу и разастирању измуљеног материјала. Преостало је да се уреди још деоница канала код Банатског Брестовца. 

Предвиђено је да радови на територији Града Панчева и општина Опово и Ковачица, које изводи Водопривредно предузеће „Тамиш“ из Панчева, буду готови 15. новембра 2013. године. Радови се финансирају из три извора, а у такозвано тројно финансирање укључени су Влада АП Војводине – Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, затим, ЈВП „Воде Војводине“ и локалне самоуправе.

Поред радова на уклањању биљне вегетација са мелиоративних канала, те земљаних и радова на објектима, на регионалном хидросистему Надела у току је санација шест мостова – по два у Уздину и Ковачици и по једног у Дебељачи и Црепаји. Санација ће продужити век трајања мостова на каналима и омогућити коришћење савремених машина.