У радове на каналској мрежи у општини Ковин, у пет месних заједница, биће уложено око 75 милиона динара у току ове године. Радови се изводе у месним заједницама Мало Баваниште, Делиблато, Гај, Плочице и Град Ковин друга месна заједница, а планирано је да буду готови до новембра. Ово су редовни послови, захваљујући којима се скупљају процедне воде, омогућава се одводњавање и дренирање околног земљишта. Поред ових основних функција канала, пољопривредници имају користи и од земље и муља извађеног из канала који су врло често богати хранљивим материјама и служе као ђубриво околним њивама.

Већина послова обављена је на скоро половини планиране територије, а у те послове спадају кошење насипа, тарупирање, сеча шуме, вађење муља и на крају разастирање измуљеног материјала.

Канал О-1 који се налази на територији општине Делиблато и који је дугачак око 11 км, обједињује 15 мањих канала, већ је сређен на скоро 6 км, с тим што је остало да се разастре одстрањени материјал. Између осталог, на каналу О-5-5 дугачком 4 км, завршени су сви радови, док на О-5-4 данас багер чисти насип и тиме завршава планирано. Оба ова канала су део система О-1.

Радове изводи Водопривредно предузеће Подунавље, а у тројном финансирању учествују ЈВП Воде Војводине, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и локалне самоуправе.