Редовни водопривредни радови, тарупирање, крчење вегетације и чишћење наноса, ћуприја и пропуста, приводе се крају на неколико канала каналске мреже у Банату, које одржава Водопривредно предузеће „Горњи Банат“ Кикинда.

Тако је завршено измуљење Бегејског главног канала у дужини од 500 метара, а нова устава је завршена и спремна за рад. Овај канал одводњава делове земљишта који припадају Месној заједници Мокрин и Бегејском сливу и улива се природни водоток Златица, који дотиче из Румуније. Измуљењем и вађењем наноса канал је, од уставе према реци Златици, продубљен за 1 метар, на појединим местима и за 1,2 метара. Новоизграђена устава пружа могућност пребацивања воде у Златицу, а тиме и двонаменско коришћење канала, за одводњавање и наводњавање.

Уговорена вредност ових радова је 6 милиона динара, из тројног финансирања: АП Војводина, Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ и општине.

Неких 100 метара даље од Бегејског главног канала, на Бандићевом каналу у Моношторском сливу, завршена је још једна нова устава,  која ће обезбедити функционалније одводњавање делова земљишта насеља Црна Бара и Моноштор. Устава је изграђена у непосредној близини реконструисаног моста, познатог под називом „9 грла“. Профил и ободи дела канала очишћени су од наноса, обављено је тарупирање и крчење вегетације.

Уговорена вредност радова је 3 милиона динара, такође из тројног финансирања.

За територију на којој о каналској мрежи брине Водопривредно предузеће „Горњи Банат“ Кикинда у склопу тројног финансирања, уговорено је извођење редовних водопривредних радова са 19 Месних заједница (9 на територији општине Кикинда, 7 у општини Чока и 3 у општини Нови Бечеј). Укупна уговорена вредност је око 90 милиона динара.