За побољшање функционалности каналске мреже за одводњавање на подручју Сремске Митровице уговорено је и изводе се водопривредни радови у шест Месних заједница. Радове изводи Водопривредно предузеће „Сава“ Шабац, укупна уговорена вредност је 25 милиона динара, а ради се на територији Месних заједница Мачванска Митровица, Раденковић, Салаш Ноћајски, Ноћај, Засавица и Равње. До сада урађено коштало је око 15 милиона динара, јер радови касне због пролећне одбране од поплава на Сави. Уговорена средства потичу из тројног извора финансирања- Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ЈВП Воде Војводине и локална самоуправа.

На свим каналима обављено је геодетско снимање стања пре радова.

 Мачванска Митровица и Засавица: на великом каналу Модран који гравитира Специјалном резервату природе „Засавица“ завршено је машинско тарупирање вегетације, вађење пањева и измуљивање.

Салаш Ноћајски и Ноћај: на каналу Криваја завршено је тарупирање вегетације, вађење пањева, измуљивање и разастирање извађеног наноса, а део обале канала обновљен је новим каменим набачајем.  Исти радови су у току на каналу Главни Ноћајски.

Равње: на каналу Прековац обављено је тарупирање, вађење пањева, измуљивање канала и разастирање наноса.

Раденковић: и у овој Месној заједници канал Просје 1 приведен је основној намени, одводњавању, тарупирањем набујале вегетације, вађењем пањева, измуљивањем и разастирањем извађеног наноса.

Као што је често наглашавано, и овог пролећа док је трајала одбрана од поплава, показало се изузетно важним да се благовремено и превентивно улаже у редовне водопривредне радове, јер само добро и правилно одржавана каналска мрежа може поднети и изнети и најтеже изазове са којима се све чешће суочава војвођанска водопривреда.