Седма регата под заставом Воде Војводине одржаће се од 20. јуна до 1. јула 2015. године и обележиће је низводна и каналска пловидба по Банату и Бачкој. Заљубљеници у крстарење равницом имаће ове године прилику да у 12 дана плове дуж чак 425 километара Дунавом, Тисом, банатским и бачким каналима.

Према прелиминарном плану пловидбе, регата Воде Војводине креће из Новог Сада и спушта се Дунавом до ушћа канала код Банатске Паланке, преко Старих Бановаца, Панчева и Ковина. Одатле, пловни караван улази у канал, којим наставља пловидбу све до Новог Бечеја, преко Влајковца, Јерменоваца, Ботоша и Зрењанина. Из Новог Бечеја, наши панонски морнари улазе накратко у Тису, да би код Бечеја поново упловили у канал. Одатле, преко Србобрана и Деспотова, регаташи се враћају у Нови Сад.

Коначна рута регате Воде Војводине 2015 и детаљи у вези са пријавом биће објављени ускоро.

ЈВП Воде Војводине традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам, као и да афирмише живот на води и уз воду.

Пловимо заједно!