JVP „Vode Vojvodine“ obaveštava javnost da je u okviru Interreg IPA projekta sa Republikom Hrvatskom pod nazivom „Stojimo zajedno“ („Together we stand“), a preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP „Vode Vojvodine“ isporučena izuzetno vredna oprema za odbranu od poplava.

Primopredaja opreme čija je vrednost preko 570.000 evra  i obuka radnika JVP „Vode Vojvodine“ obavljena je danas u prostorijama magacina za mobilnu opremu u Primorskoj ulici. Oprema obuhvata dve mašine za punjenje vreća peskom, kapaciteta 4600 vreća na sat, dva mobilna svetlosna tornja sa agregatom i dve pumpe kapaciteta 120l/c sa svetlećim tornjem na prikolici. U okviru istog projekta očekuje se i isporuka 1.200m mobilnih brana sa pratećom opremom.

Ukupna vrednost projekta je 1.797.180,20 evra od čega Evropska unija sufinansira 85% vrednosti projekta.

Nosilac posla je Unikom d.o.o, a partneri na projektu, osim Autonomne pokrajine Vojvodine – Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, su i Osječko-baranjska županija, Udruženje za kreativni razvoj Slap, kao i Regionalna razvojna agencija Bačka d.o.o. Novi Sad.

Cilj ovog projekta je zaštita ljudi i okoline u pograničnim područjima od štetnog dejstva poplava, a to se upravo postiže multisektorskim pristupom obe zemlje. Zajedničko delovanje u slučaju kriznih situacija igra ključnu ulogu kako bi reakcija na potencijalne prirodne katastrofe bila pravovremena, a šteta što manja.