Радници ЈВП „Воде Војводине“, уз помоћ пчеларских удружења из Куле и Сивца, посадили су на десној обали Великог бачког канала у Кули, на деоници од Понтонског моста низводно ка Врбасу 5.000 садница багрема. Садња багрема планирана је у оквиру редовног годишњег пошумљавања, а почетак је велике акције пошумљавања на подручју Војводине у организацији ЈВП „Воде Војводине“. Овој важној друштвено одговорној акцији, присуствовао је вршилац дужности директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић и председник oпштине Кула Дамјан Миљанић.

Обраћајући се присутнима вршилац дужности директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић између осталог је рекао:

„Данас овде у Кули започињемо велику акцију пошумљавања Војводине. Овде ће бити посађено 5.000 садница, на површини од 2 хектара, што је само почетак јер ће у наредном периоду бити посађено укупно 170.000 садница на 80 хектара широм Војводине. Следи пошумљавање у Црвенки, Врбасу, Сомбору, Новом Саду и осталим насељима уз канал. Пошумљавање почињемо од Куле јер овде имамо највише припремљеног простора за пошумљавање“ рекао је Кружевић и захвалио се пчеларима и представницима локалне самоуправе на подршци и разумевању. Он је рекао да ово неће бити једина активност у Кули и најавио радове на преводници у Малом Стапару у коју деценијама није улагано. 

Кружевић је истакао важност друштвно одговорног  деловања предузећа као што су Воде Војводине и изразио наду да ће се у сличне акције у наредном периоду укључити и сами грађани. „Било би јако добро да видимо децу на терену, која саде дрвеће, како бисмо их окренули ка екологији и очувању животне средине“ истакао је Кружевић.