Radnici JVP „Vode Vojvodine“, uz pomoć pčelarskih udruženja iz Kule i Sivca, posadili su na desnoj obali Velikog bačkog kanala u Kuli, na deonici od Pontonskog mosta nizvodno ka Vrbasu 5.000 sadnica bagrema. Sadnja bagrema planirana je u okviru redovnog godišnjeg pošumljavanja, a početak je velike akcije pošumljavanja na području Vojvodine u organizaciji JVP „Vode Vojvodine“. Ovoj važnoj društveno odgovornoj akciji, prisustvovao je vršilac dužnosti direktora JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Obraćajući se prisutnima vršilac dužnosti direktora JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević između ostalog je rekao:

„Danas ovde u Kuli započinjemo veliku akciju pošumljavanja Vojvodine. Ovde će biti posađeno 5.000 sadnica, na površini od 2 hektara, što je samo početak jer će u narednom periodu biti posađeno ukupno 170.000 sadnica na 80 hektara širom Vojvodine. Sledi pošumljavanje u Crvenki, Vrbasu, Somboru, Novom Sadu i ostalim naseljima uz kanal. Pošumljavanje počinjemo od Kule jer ovde imamo najviše pripremljenog prostora za pošumljavanje“ rekao je Kružević i zahvalio se pčelarima i predstavnicima lokalne samouprave na podršci i razumevanju. On je rekao da ovo neće biti jedina aktivnost u Kuli i najavio radove na prevodnici u Malom Staparu u koju decenijama nije ulagano. 

Kružević je istakao važnost društvno odgovornog  delovanja preduzeća kao što su Vode Vojvodine i izrazio nadu da će se u slične akcije u narednom periodu uključiti i sami građani. „Bilo bi jako dobro da vidimo decu na terenu, koja sade drveće, kako bismo ih okrenuli ka ekologiji i očuvanju životne sredine“ istakao je Kružević.