У риболовне воде којима управља ЈВП „Воде Војводине“ пуштено је укупно 21.150 килограма једногодишње шаранске млађи током редовног годишњег порибљавања. Овогодишња акција завршена је данас, порибљавањем на две локације, на Дунаву код Футога и Великом бачком каналу код Сомбора. 

Данашњем порибљавању присуствовао је и в. д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, док је у Футогу био и председник Удружења грађана „Черевићка скела – Дунавац“ Бојан Топалски, а у Сомбору и председник Скупштине града, Зоран Рус.   

„Рекордна количина рибе је пуштена ове године, 105.750 јединки. Први пут порибљавамо са аутохтоном врстом вретенастог шарана. Трудимо са да порибљавамо нова места, где ћемо имати сигурну помоћ људи из локала, који су окренути природи и заштити рибљег фонда“, рекао је в. д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић. Он је најавио да ће ЈВП „Воде Војводине“ урадити мониторинг како би се видело право стање рибљег фонда и да ће покренути иницијативе за забрану привредног риболова на подручју Града Новог Сада и за повећање броја природних мрестилишта у надлежности предузећа.   

Локације на којима је данас пуштена рибља млађ први пут су се ове године нашле на листи за порибљавање. У Дунав код Футога пуштено је 1.600 килограма, што је појединачно највећа количина рибље млађи у оквиру овогодишњег порибљавања, а у Велики бачки канал код Сомбора 800 килограма млађи.

У оквиру овогодишње акције, порибљено је укупно 24 локације на каналима Хидросистема ДТД, деловима Дунава, реке Криваје и заштићених подручја Јегричка и Бељанска бара. Све локације у наредном периоду чешће ће контролисати и рибочувари.

ЈВП „Воде Војводине“ је ове године, у циљу очувања рибљег фонда, ушло у одлучну борбу са рибокрадицама и на нов начин приступило очувању рибљег фонда, са тенденцијом да се он додатно обогати већом количиним рибље млађи.