Ugovor o dualnom obrazovanju potpisan je danas između JVP „Vode Vojvodine“ i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, čime je ozvaničena saradnja na uspostavljanju novog studijskog programa za studente master akademskih studija na smeru Hidrotehnika – Departmana za građevinarstvo i geodeziju, koji će kroz nastavu na fakultetu dobiti ujedno i praksu u JVP „Vode Vojvodine“.

Ugovor su potpisali direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević i dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prof. dr Srđan Kolaković.

„Naše preduzeće se na ovaj korak odlučilo jer imamo kapacitet da uposlimo nove mlade ljude i zato što smo u jednoj tržišnoj utakmici sa privatnim sektorom, koja nije jednostavna. Nadam se da će ti studenti ostati da rade kod nas, da ćemo stvoriti i uslove da otvorimo nova radna mesta i da to najkvalitetnije što školujemo zadržimo da radi u struci u javnom sektoru“, rekao je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Kružević. On je naveo da je potrebno da u javnom sektoru postoji društvena odgovornost i trud da se najbolji mladi kadrovi zadrže u državi.

 „Ovi studenti, ovi budući diplomirani inženjeri, biće osposobljeni da upravljaju vodama na celoj teritoriji Srbije. Želimo da odmah posle diplomiranja ti naši studenti mogu da se uključe i preuzmu odgovornost u rešavanju problematike upravljanja i zaštite voda. To je naš osnovni cilj. Pola svog školovanja će provesti u JVP „Vode Vojvodine“, gde će se sretati sa konkretnim problemima“, rekao je dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prof. dr Kolaković. 

Učenje kroz rad podrazumeva najmanje 450 radnih sati tokom trajanja jedne školske godine za pet najboljih studenata. Oni će biti plaćeni u vrednosti od minumum 50 procenata od osnovne zarade zaposlenog, a ostvariće i pravo na jednake uslove rada.

Novi studijski program startovaće od naredne školske godine i biće upriličen tako da se studentima maksimalno približi ne samo rad JVP „Vode Vojvodine“, već i važnost vodoprivrede u Vojvodini.  

Ovo je nastavak saradnje JVP „Vode Vojvodine“ i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a u planu je i zajedničko učešće u međunarodnim naučno-istraživačkim projektima.