Мере ванредне одбране од поплава уведене су данас на 30,53 километара насипа на Тамишу, у горњем току, од државне границе до Сечња.

Редовна одбрана од поплава и даље се спроводи на укупно 67,48 километара одбрамбене линије у Војводини и то на 31,11 километара насипа на Тамишу, низводно од Сечња, као и на 36,37 километара насипа на Брзави.

На брани Велико Средиште на Марковачком потоку укинуте су мере одбране од поплава, након што је ниво воде опао за метар и по у односу на јуче.

Према прогнозама, водостаји на Тамишу су у порасту, док су водостаји на Брзави, као и ниво воде у ретензији бране Велико Средиште, у опадању. Због пораста водостаја Тамиша, на путу Томашевац-Ботош има воде, о чему је обавештена локална полиција. Иначе, овај пут је изграђен у кориту за велике воде, на месту где је предвиђено преливање Тамиша. Преливање се дешава сваки пут када водостај код Сечња достигне 550 центиметара. Овакав начин рада при повишеним водостајима на Тамишу у складу је са начином функционисања Уставе „Томашевац“ и познат је житељима овог дела Баната