Представници Абу Даби фонда за развој Али Хумаид Алдереи и Ахмед Алкалбани обишли су данас, заједно са директорком Републичке дирекције за воде Мајом Грбић, државним секретаром Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Бојаном Врањковић и директором ЈВП „Воде Војводине“ Срђаном Кружевићем завршне радове на изградњи регионалног подсистема за наводњавање „Мали Иђош“. Пре обиласка терена, у ЈВП „Воде Војводине“ одржан је састанак, на ком су презентовани резултати досадашње реализације пројеката који су финансирани из Абу Даби фонда.

Радови на регионалном подсистему „Мали Иђош“ обухватају изградњу црпне станице, бране и акумулације и значајни су због тога што ће омогућити наводњавање на 7.150 ha околног пољопривредног земљишта. Укупна вредност ових инвестиција износи 2.406.388,18 евра.

Представници Абу Даби фонда из чијих средстава се финансирају ови важни пројекти, могли су данас да се увере у ефикасност извођења радова на изградњи система за наводњавање у Војводини.

На подручју Војводине из средстава Абу Даби фонда финансира се укупно 30 пројеката вредних око 62 милиона евра. Прва фаза обухватала је 12 пројеката, у другој фази има укупно 18 пројеката и када сви радови буду завршени, биће омогућено наводњавање на преко сто хиљада хектара пољопривредног земљишта.

Улагање у нашу земљу подршка је привредном развоју Србије, а ЈВП „Воде Војводине“ наставиће ове инвестиционе активности водећи се стратегијом развоја усмереном на побољшање водних ресурса у покрајини.